Viners terroir kan förklaras med hjälp av druvans mikrober

Hem » Nyheter » Viners terroir kan förklaras med hjälp av druvans mikrober
Vinälskare har länge påstått sig känna av viners ursprung genom smaken. Detta har fram tills nu varit ett abstrakt koncept som man vagt beskrivit som områdets unika klimatpåverkan, jordmån osv som varit närvarande i smaken. Professor David Mills och hans labb på University of California har nu undersökt 273 druvmustprover från fyra olika kaliforniska vindistrikt och två årgångar för att förstå områdenas olika terroir. Bakterie- och svampkombinationer undersöktes i de olika ekosystemen och man fann att varje område visade upp sitt eget unika mikrobiella mönster. Det mikrobiella innehållet i druvan visar i princip upp druvans livshistoria och vittnar om olika genetiska, regionala och klimatförhållanden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.