Pommards vinodlarförbund ansöker om Grand Cru-klassificering

Hem » Nyheter » Pommards vinodlarförbund ansöker om Grand Cru-klassificering
Tre olika vinområden i Bourgogneområdet Pommard ansöker nu om att byta upp sig från Premier Cru till Grand Cru-klassificering. Ansökan sker via INAO, Institut National de l’Origine et de la Qualité och gäller 41 hektar mark fördelat på områdena Pommard Rugiens, Pommard Epenots och Clos des Epenaux. Ansökan har tagit två år att färdigställa och innehåller 150 sidor med bland annat argumentering för att priserna och jordmånens kvalitet är närmre en Grand Cru-status än Premier Cru. Processen för beslutsfattning är lång och beräknas inte bli klar förrän tidigast 2015. INAO kommer troligtvis också kräva ytterligare material från Pommards vinodlarförbund för att komma fram till en slutsats.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.