Världsrekord på asiatisk vinauktion

Vinjournalen har tidigare rapporterat om att intresset för vin fortsätter att öka i Asien. Nu har ett världsrekord till och med uppnåtts i Hong Kong där tolv flaskor Romanée-Conti från 1978 såldes för runt 478 000 dollar. Det var under en av Christies vinauktioner som flaskorna auktionerades ut, och händelsen är ett bevis på den allt större asiatiska marknaden. Romanée-Conti har sin grund i franska Bourgogne, men de franska vinerna fick även dela strålkastarljuset med italienska, spanska och australiensiska viner. Det var under denna auktion de mogna årgångsvinerna som var mest populära.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy