Positivt om miljön och druvor

Hem » Nyheter » Positivt om miljön och druvor

Vädret driver vinkvalitet och vinsmak, menar forskare. En ny studie från universitetet i Oxford tyder på att klimatförändringsmönster ökar vinkvaliteten. studien stöds även av Biotechnology and Biological Sciences Research Council.

Men hur an det vara så efter allt vi hört? Jo, varma somrar och blöta vintrar verkar bestämma vinkvaliteten och de mönster vi ser nu i klimatförändrinen ger en helt klart en förbättrad vinkvalitet. Det man tittat på är de senaste 70 årens vinkritik av Bordeaux-viner i kombo med data om ändrade väderförhållanden och det visar att kvaliteten generellt blivit bättre, trots svalare, blötare vintrar; varmare, torra somrar och svala, torra höstar – vädermönster som alltmer har setts i Bordeaux till följd av klimatförändringarna. Man har även tittat på den årliga variationen för vinkvaliteten i individuella appellationer.

Detta är läget just nu, men en ökande torka kan så småningom påverka grödor negativt och det finns en vändpunkt när vattnet blir mer begränsat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.