Storbritanniens vinproducenter fokuserar på Skandinavien

Hem » Nyheter » Storbritanniens vinproducenter fokuserar på Skandinavien

Nyligen skrev engelska The Drinks Business ett intressant inlägg om hur engelska och walesiska vinproducenter borde rikta ett större fokus på den skandinaviska vinmarknaden.

Generellt – det råder ingen tvekan om att efterfrågan på brittiska drycker fortsätter att växa – står enbart Norge för cirka 25 % av den totala exporten av drycker. Trots att exporten är en ganska liten del av vinförsäljningen i Storbritannien, bara 7 % av den totala försäljningen 2022, så växer andelen växer, främst då till skandinaviska marknader. Man räknade en ökning den totala vinförsäljningen i Storbritannien 2021 med 21 % jämfört med föregående år, där exporten till enbart Norge låg på 85 %.

Norge står idag för cirka 25 % av WineGB:s försäljning av viner på export, så Norge har blivit världens största importör av producerande viner i Storbritannien, som trots Vinmonopolet har en detaljförsäljning på 135 456 ”engelska” flaskor 2022.

Det är spännande att prova Storbritanniens viner på Systemet – Prova och tala om för oss vad du tycker! För närvarande hittar du 51 viner: hela 40 mousserande viner, 2 röda, 3 vita och 2 roséviner samt några aperitifer.

Vi kommer vill också titta lite närmare varför Norge verkar ligga i framkant när det gäller nytt och fräscht generellt, trots monopol.  

Här kan du läsa om >> brittiska viner och producenter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.