Äta veganskt – ingen kortsiktig trend alls

Hem » Nyheter » Äta veganskt – ingen kortsiktig trend alls
Rödbetsburgare

Enligt uppgifter från ”Veganuary”-webbplatsen deltog allt fler i 2022 års internationella månadssatsning ”Veganuary” som pågick under hela januari. 83% angav att de skulle minska sin konsumtion av kött, ägg och mejeriprodukter som ett resultat av månadens årets kampanj.

Magasinet The Drinks Business berättar om en studie från dataanalysföretaget GlobalData att vegansk mat inte är någon övergående trend. Även om det fortfarande finns de som kommer att återgå till att konsumera animaliska produkter både hemma och när man äter ute den 1 februari, så pekar undersökningen på en växande efterfrågan på menyer med växtbaserade alternativ.

I Undersökningen ingick 21 000 individer från hela världen, och en tredjedel sa redan att de under första kvartalet 2022, kommer att testa att äta växtbaserat menyer, dels av att man brydde sig om djurens välbefinnande och av hälsoskäl.

GlobalData konsumentanalytiker säger att man denna ”Veganuary” har sett att ett brett utbud av nya växtbaserade alternativ introducerats i livsmedelssektorn, i synnerhet i Storbritannien och i USA, men även i andra länder. Även stora internationella hamburgerkedjor som bland andra Burger King och McDonald’s har vegancertifierat sig.

Varje år registrerar sig miljontals människor för ”Veganuary och alltfler fortsätter sedan att inte en antingen helt vegansk matstil eller en flexistil till att börja med, där man skiftar mellan vegansk och vegetariskt med eventuellt lite fiskinslag.

Även på restaurangernas menyer kommer konsumenternas preferens att synas än mer kraftigt under året och det har självklart även betydande konsekvenser för dryckesindustrin, vilket också dryckesbranschens internationella tävling Organic and Vegan Masters visar.

I den internationella månadskampanjen Veganuary 2022 deltog över 629 000 människor från 228 länder och fler än 1 540 nya veganska produkter lanserades.

Läs intresseorganisationen Veganuary’s rapport för 2022.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.