Stockholm är Europas Gastronomiska Huvudstad 2023

Hem » Nyheter » Stockholm är Europas Gastronomiska Huvudstad 2023

Året börjar på toppnivå med gästspel på restaurang Oxenstiernan kallat ”Stjärnorna på ROX”. Under januari och februari är några av landets ledande kockar inbjudna: Kocklandslaget under ledning av Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2022 Jessie Sommarström och Sveriges kandidat i Bocuse d’Or, Jimmi Eriksson.

Under gästspelen på ROX bjuds på högsta klass från måltidsdesign till maten på tallriken.


– Vår strävan sedan starten varit att bli den självklara mötesplatsen för att uppleva svensk hållbar gastronomi, design och hantverk. Det är med stor glädje vi nu presenterar tre unika gästspel och får hylla vår gastronomiska tävlingselit. En passande inledning på Stockholms år som gastronomisk huvudstad i Europa 2023, säger Sebastian Schildt, silversmed samt grundare och ägare till Restaurang Oxenstiernan.

– Att dessa stjärnor kommer till oss är fantastiskt och hedrande, liksom att hela personalen får möjlighet att vara med när de tillagar sina vinnande rätter och prova dem. Det här är svenskt hantverk och något extra, vilket matchar våra ambitioner, berättar Elvira Lindqvist, kreativ ledare Restaurang Oxenstiernan.

Kocklandslaget den 31 januari och 1 februari

Jessie Sommarström den 14 och 15 februari

Jimmi Eriksson den 20 och 21 februari

Till -> Bokningen

Relaterade event:

Västerbottendagar och Ostfestival
På Grand Hotel dukas Västerbottens delikatesser upp för 33:e året och på Münchenbryggeriet samlas de svenska ostproducenterna 10–12 februari till ännu en fullspäckad Ostfestival.

Programmet på capitalofgastronomy.se fylls på i samarbete med nya partners och innehållsaktörer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.