Hur mycket vin finns i glaset?

Hem » Nyheter » Hur mycket vin finns i glaset?

En studie som forskning från Direct Line Motor Insurance funnit, visar att nästan 3/4 av vuxna underskattar mängden vin i ett glas som innehåller 250 ml, berättar det engelska vinmagasinet The Drinks Business.

När ett glas vin hälls upp brukar folk underskatta hur mycket vin som glaset faktiskt innehåller och det visar att man håller upp mer till sig själv om man är hemma, än vad man skulle få i baren eller restaurangen.

70 % av de tillfrågade ansåg att ett stort glas vin som nästan var lika mycket som en tredjedel av en flaska var en litet eller ett medelstort glas vin. När man hällde upp ett dubbelt mått gin, kunde endast 22 % estimera att mängden var dubbelt upp.

Studien visade att konsumtionen minskade med 6,5 % när vinet serverades i mindre glas.

Man fann också att 40 % aldrig kontrollerade mängden alkohol de hällde upp hemma. Det här kan leda till att folk dricker mer än de tänkt sig utan att inse faktum.

Om du dricker hemma kan det smart att ta för vana att kontrollera hur mängden faktiskt är som du håller upp i glaset om man vill hålla koll på hur mycket man faktiskt får i sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.