Brittisk odlad Pinotage får sin release i år

Hem » Nyheter » Brittisk odlad Pinotage får sin release i år

Klimatförändringen har både för- och nackdelar.

Det är Leonardslee Vineyard i West Sussex som planterade Storbritanniens allra första kommersiella Pinotage-vingården 2018 – och vinet väntar senare detta år för att röna ut om den sydafrikanska druvan klarar de engelska odlingsförhållandena.

Leonardslee Vineyard har planterat Pinotage på mindre än en hektar och enligt utsago har man haft en bra skörd. Det ska nog gå bra för Pinotage är en tålig druva som mognar tidigt och druvorna plockas innan kylan kommer.

På vingårdens Michelinstjärniga lyxiga restaurang vill man skapa en vinupplevelse i sydafrikansk stil fast i Storbritannien och man erbjuder därmed också möjligheten att smaka fem goda viner från Sydafrika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.