Anette, Cathrine & Ida tävlar om ”Årets Lily Bollinger”

Hem » Nyheter » Anette, Cathrine & Ida tävlar om ”Årets Lily Bollinger”
3 kvinnor

Det är nu klart vilka som kommer tävla om den prestigefyllda titeln ”Årets Lily Bollinger” den 19 september går Lily Bollinger-finalen av stapeln i Stockholm.

Sju kvinnliga sommelierer tävlade mot varandra under semifinalen av årets Lily Bollinger Award i tävlingsmomenten blindprov, teoriavsnitt samt ett praktiskt moment. Tillsammans med övriga deltagare briljerade finalisterna med sin kompetens på Tändstickspalatset i Stockholm inför en välrenommerad jury och tidigare vinnare av Sommelier-SM Emma Ziemann, Tina Johansson (2017) och Frida Winters (2021 och innevarande Lily).

Nu står det klart vika tre finalister som ska tävla:  

  • Anette Andersson från Harlequin/Hunger&Törst, Umeå
  • Cathrine Almqvist från Beach club by Pontus Frithiof, Stockholm
  • Ida Kilåker, från Lenoteket AB, Lund

 20 år har Lily Bollinger Award verkat för att uppmuntra kvinnligt tävlande och idag är tävlingen en etablerad del i arbetet med att lyfta kvinnliga sommelierer och uppmärksamma deras expertis. Tävlingen instiftades av Arvid Nordquist och Champagne Bollinger och tävlingens namn är en hyllning till den färgstarka champagneänkan Lily Bollinger som i närmare 30 år tävlade med männen om att tillverka världens bästa champagne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.