Bolaget testar appen ”en sommelier i fickan”!

Frida Jarlbäck, affärsutvecklare Strategi och erbjudande, Systembolaget

För alla er som vill veta mer om att matcha mat och vin – testa Systembolagets nya idé – ”en sommelier i fickan”!

Systembolaget testar nu av en ny digital funktion, som heter Liknande vin, baserad på Artificiell Intelligens, som föreslår viner som passar kundens smak. Ett nytt sätt att få dryckesrådgivning!

Liknande vin, finns som en ny funktion att testa i Systembolagets app. Funktionen använder sig av en Artificiell Intelligens modell för att ge kunden förslag på nya viner med en liknande smak som favoritvinet. När kunden angett ett vin vars smak de gillar och ber om förslag på liknande viner, så ges tips på andra viner med liknande smak och doftmönster. De produkter som föreslås är av samma storlek så att kund inte lockas att köpa mer än tänkt.

Frida Jarlbäck, affärsutvecklare på avdelningen Strategi och erbjudande, på Systembolaget, berättar:

– Vi vet att många kunder tycker det är svårt att välja vin. Nu testar vi att nå ut med vår rådgivning på ett nytt sätt. Det ska bli spännande att se hur det tas emot av våra kunder. Så vi arbetar ständigt med att utveckla vår service gentemot våra kunder. Funktionen Liknande vin, ökar vi kundernas tillgänglighet online till våra medarbetares dryckesexpertis. Lite som en sommelier i fickan!

Förutom Liknande vin, kan app-besökare just nu också få testa andra funktioner, såsom Måttfullt drickande och Din smakprofil för vin

Apparna heter

  1. Liknande vin – AI upplärd av våra dryckesexperter
  2. Din smakprofil för vin
  3. Måttfullt drickande

Här laddar du ner apparna som finns både för Iphone och Andoid >>

Google Play

App Store

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.