Belgiska nunnor vill också brygga öl!

nunnornas öl
foto: Maredret Abbey

Nu får alla bryggeri-munkar i Belgien ge plats åt nunnorna, för nu har en grupp belgiska nunnor börjat med ölbryggning.

I århundraden har bara munkar förknippats med traditionen att brygga öl, men benediktinerklostret Maredret Abbey i Belgien, grundat 1893, kom först på idén för att finansiera välbehövligt renoveringsarbete men man vill därefter fortsätta med sin lyckade business. Nunnorna, i samarbete med bryggaren och importören John Martin, lanserade redan två öl i somras:  

Maredret Altus, en 6,8% bärnstensfärgad öl med kryddnejlika och enbär och Maredret Triplus, en 8% blond öl som innehåller koriander och salvia. Produktionen kommer att ligga strax under 300 000 flaskor per år och ölet har redan lanserats utanför Belgien, bland annat i Spanien och Italien.

“Det är bra för ens hälsa. Det hjälper matsmältningen. Alla systrar gillar öl, vi är trots allt i Belgien”, sa syster Gertrude nyligen i en intervju. Varje nunna får också njuta av en flaska öl varje söndag.

Kan du lite franska, så hittar du mer info med trevliga matrecept på video >> Maredret Abbey’s hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.