Tulpanens dag – fira med lite bubbel på lördag!

Glöm inte, detta är en påminnelse inför lördagen i all välmening för att du ska bli ännu mer populär.

I över 30 år har man firat Tulpanens Dag den 15 januari varje år, för det är nu som den riktigt stora tulpansäsongen börjar.

Svensk tulpanodling pågår i hela landet, från söder till norr. Totalt odlas 160 miljoner tulpaner i Sverige, vilket betyder att ca 8 av 10 tulpaner som säljs i Sverige också har odlats här. Svenska tulpaner odlas enligt Svenskt Sigills kvalitetskrav, och merparten av tulpanerna är även märkta med ursprungsmärkningen Från Sverige.

Ge dig själv eller någon som du tycker om ett fång av färgade, frasiga tulpaner och varför inte samtidigt botanisera bland goda bubbelviner. Ett prisvärt bubbeltips som garanterat blir succé på vägen är det söta goda muscatvinet Castiôn Moscato d’Asti, 2020 /95:-  ”Aromatiskt och sött, aningens blommigt med inslag av päron, fläder, gröna äpplen, honungsmelon och lime.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.