Vinet som genererar mest sökningar på nätet

Sveriges mest eftersökta viner avslöjas i en ny studie, World of Wine Report, som det brittiska finansanalysföretaget Money.co.uk gjort en sammanställning på. Man har tittat på total länder-konsumtion på volym, på vinstilar och druvor och så har man tittat på hur vi söker på nätet efter röda, vita och mousserande viner. Undersökningen har gjorts i världens största vindrickande länder, så man kan nu avslöja de mest populära vinerna i varje land.

I Sverige, precis som i alla länder verkar listan toppas av det röda vinet Pinot Noir. Här har vi gjort 56 400 sökningar. När det gäller mousserande viner, ligger Champagne högst upp med 271 800 sökningar och Riesling verkar det mest populära vita viner i Sverige med 57 000 sökningar.

Ser man på en total skala så verkar de mest populära röda vinerna i samtliga länder vara Chateauneuf-du-Pape och Pinot Noir. För vita viner söker man mest på Chardonnay och när det gäller det populäraste mousserande vinet så söker vi mest på Champagne.

Vill du läsa mer spännande siffror om viner, druvor och stilar och jämföra hur Sverige ligger till globalt, så klicka på länken här, så kommer du direkt till >> World of Wine Report.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.