Total vinproduktion faller p g a extremväder

Hem » Nyheter » Total vinproduktion faller p g a extremväder

Europas vinproducenter står ständigt inför nya utmaningar när det gäller klimatet.

På en virtuell presskonferens nyligen sa International Organization for Vine & Wine (OIV) preliminärt att man estimerar att den globala vinproduktionen för 2021 kommer att rasa till en av de lägsta nivåerna någonsin. Det är nu tredje året i rad som produktion ligger under genomsnittet.

Väderförhållandena har allvarligt påverkat produktionen i Italien, Spanien och Frankrike som förlorade cirka 2,2 miljarder liter av sin vinproduktion på grund av frost, hagelstormar och mögel. Därmed riskerar Frankrike också att hamna efter Spanien när det gäller produktion och de franska vinproducenterna ser en minskning med 27 % jämfört med föregående år. Spanien minskar med 14% jämfört med förra året.

I nya världen är det precis tvärt om. Australien och Chile ökade sin vinproduktion med ca 30 % och USA kommer antagligen att öka med 6 % i år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.