Ästad Vingård – kandidat till Stora Turismpriset 2021!

Hem » Nyheter » Ästad Vingård – kandidat till Stora Turismpriset 2021!
Ästad Vingård

”Ästad Vingård i Halland har på ett hållbart och innovativt sätt utvecklat verksamheten från en bondgård till en fulländad hållbar besöksnäringsverksamhet med attraktiva upplevelser inom SPA, vin & mat, konferenser och aktiviteter. Man har skapat en mängd arbetstillfällen och är ett föredömligt exempel på att det går att skapa attraktiva och lönsamma besöksnäringsföretag på den halländska landsbygden”.

Detta är motiveringen till att Region Halland och destinationerna i Halland nu gemensamt nominerat Ästad Vingård som kandidat till Stora Turismpriset 2021. Vi får hålla tummarna!

En gång en bondgård, nu en fulländad hållbar besöksnäringsverksamhet med attraktiva upplevelser. Ästad Vingård har klarat sig bra under pandemin och har så gott som varit fullbokade hela 2020 och 2021. Inte dåligt marscherat under dessa tuffa år. Ästad Vingård är också en viktig arbetsgivare i Varbergs kommun, då företaget har nästan 130 anställda i restaurang, hotell och i vinproduktionen.

Årets pris delas ut enligt nedan kriterier:

Huvudkriterium: Pristagaren bidrar till nytänkande och innovativ utveckling av besöksnäringen.

Hållbarhetskriterium: Pristagaren utvecklar metodiskt och målmedvetet en hållbar verksamhet

Kunskapskriterium: Pristagaren utvecklar, sprider och delar nya färdigheter och kunskaper för att stärka besöksnäringen.

Omställningskriterium: Pristagaren har under coronapandemin lyckats vända de negativa konsekvenserna av krisen till något som utvecklar verksamheten.

Stora Turismpriset delas ut för 28:e året i rad och vinnaren utses den 24 november. Varje år delas priset ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism till en av de regionalt nominerade kandidaterna som på ett nytänkande och innovativt sätt bidragit till utvecklingen av besöksnäringen. Priset delas ut i anslutning till Sveriges Kommuners och landstings, SKL:s, besöksnäringskonferens i Stockholm.

Besök Ästad Vingård på nätet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.