Tung i huvudet dagen efter? Beror inte på uttorkning!

Festat lite för mycket? Well….det har alltid konstaterats att uttorkning är en av de främsta orsakerna till att man får symptom på baksmälla som yrsel, huvudvärk och illamående och att man ska dricka mer vatten emellan varje vinglas.  

Men nu visar en ny studie som Sen-Jam Pharmaceutical i USA gjort, att det man tidigare trott om uttorkning är fel. Forskarna visar att baksmälla orsakas av inflammation snarare än uttorkning. Så vad kan man göra åt det? De typiska symptomen kan förebyggas genom ett nytt läkemedel som stör kroppens inflammatoriska reaktion.

Läkemedlet som kallas SPJ-001 ett antiinflammatoriskt läkemedel och antihistamin, som gavs till deltagarna i testet, innan de drack alkohol. Samtliga deltagare visade inga eller få symptom på baksmälla. SPJ-001 har beviljats ​​patent i fyra länder redan och väntar patent i ytterligare åtta länder.

Samma resultat har i princip också dokumenterats nyligen av Alcohol Hangover Research Group i the Journal of Clinical Medicine.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.