Ny klassificering – Gran Vino de Rueda lanseras

Hem » Nyheter » Ny klassificering – Gran Vino de Rueda lanseras

Spaniens viktigaste region för vitt vin, Rueda, har nu lanserat en Gran Vino de Rueda-klassificering som syftar till att ge viner både prestige och värde och man vill marknadsföra vinerna för konsumenter men även och placera dem på vinlistan hos finrestaurangerna.

Konsortiet DO Rueda säger: ”Målet är att områdets vinproducenter ska experimentera och uppnå toppotential för de klassificerade vinerna och särskilt för vår egna inhemska druva, Verdejo. Gran Vino de Rueda -klassificering ger mervärde för konsumenter som vi hoppas kunna imponera på nationell och internationell nivå.”

De formella provningarna för att klassificera vinerna som Gran Vino Rueda-nivån började i april och de första vinerna har redan klarat av strikta kvalitetskontroller och de analyser som utförs av oenologer, sommelier och branschfolk som provar och bedömer i DO Rueda.

När man är klar med alla kontroller så kommer vinerna att marknadsföras med en speciell etikett med svart och guld design för att förmedla elegans och exklusivitet och självklart för att certifiera varje vins kvalitet och ursprung.

Med denna nya DOC-klassificeringen lyfter man fram betydelsen av äldre vingårdar och det arbete som utförs av odlare för att bevara områdets arv.

De viner som omfattas av denna nya klassificering måste uppfylla flera krav, bland annat en maximal avkastning på 6500 kg per hektar eller en kilo-till-liter-omvandling på 65%. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.