Engelska drottningen lanserar egen öl

Hem » Nyheter » Engelska drottningen lanserar egen öl

Buckingham Palace har bekräftat att drottning Elizabeth har godkänt en serie öl som är bryggt med korn som odlas i Sandringham Estate i Norfolk, England, där hon bor. Sandringhams officiella twitter har också ut och bekräftat detta.

Det nylanserade Sandringham Beers har utvecklat en IPA och en Bitter från ekologiska kornet Laurette Barley som odlas på egendomen i Sandringham och ölen finns nu att handla i deras souvenirbutik, Sandringham Shop. Den kallfiltrerade traditionell engelska bitter kostar £ 3,99 per flaska och har en alkoholhalt på 4,3%. Det andra ölet är en IPA som är lite stakare på 5% och bryggt på tre olika typer humle som, enligt uppgift, skapar en subtil men tydlig smak.

På flaskornas etiketter står det att ölet är producerat ”i Storbritannien för Sandringham Estate”, och man tillägger att ”Sandringham Estate är en naturreservat för fasaner, harar, ugglor och många andra arter som trivs i trä- och jordbruksmarkerna.”

Fast ni vet väl att drottning Elisabeth redan förra året lanserade en egen botanisk gin med hagtornbär och mullbärsblad?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.