Vinindustrin måste bli mer ekologisk, säger Gérard Bertrand

Biodynamiska viner bör bli det ”nya normala”, enligt den kände vingneron Gérard Bertrand Château l’Hospitalet i Languedoc och kommer att bli framtidens vinmakeri. Det sa Bertrand på ett ekologiskt och biodynamiskt vin webbinarium nyligen. Han tror också att konsumenterna kommer att ställa krav på att det framställs fler eko-biodynamiska viner.

– Det ingår i en långsiktig vision för att skydda planeten”, säger han ” det är inte bara en trend och inte bara ett marknadsföringsverktyg”.

Bertrand själv hävdar bestämt att ekologisk/biodynamisk vinodling definitivt gör skillnad även när det gäller smak och upplevelse samtidigt som vi värnar om miljön – och han säljer 20 miljoner vinflaskor varje år.

I december utsågs Gérard Bertrand till “Green Personality of the Year” på Drinks Business Green Award 2020. Gérard fick även juryns omnämnande “the Best Organic initiative” för hur han bedriver sin verksamhet i syfte att bygga en bättre värld, genom bland annat utvecklingsprojektet “Bee Friendly wines”.

–  När jag började på 80-talet såg jag människor som använde insektsmedel, bekämpningsmedel och kemiska medel på sina vinstockar och jag kände att det var viktigt att förändra detta. Och jag känner att människor är redo för förändring. Endast genom biodynamisk vinodling kan vi förändra och vi behöver levande jordar för att göra kvalitetsviner, sa han.

Mer om vinmakaren Gérard Bertrand kan du läsa om här >> på länken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.