Vingård i Spanien kollapsar av snöstorm

Hem » Nyheter » Vingård i Spanien kollapsar av snöstorm

Det är inte bara Sverige som drabbats av kraftigt snöfall.  Även delar av Spanien har snöstormar som exempelvis i Priorat och Terra Alta i Katalonien och snön ligger på flera meters djup i vissa delar. Detta är förstås ödesdigert för vinodlingar och vindruvor. Här förstörs både tidigare årgångar av de viner som finns kvar.

Många gamla byggnader förstörs också.  I veckan kollapsade taket på en vinkällare och vineri hos den kända vingården Vall Llach i Porrera i Priorat, sydväst om Barcelona.  Taket rasade helt enkelt in på vingårdens vinifiering och lagring. Här lagras även andras viner. Vinpressar, pumpar och tappningsmaskiner ligger också i spillror under snön. Hur mycket som blivit förstört kan man ännu inte säga. Men allt lager för 2019, mycket av 2018 och årgång 2020, som fortfarande fanns i tankar.

Den spanske vinskribenten Miquel Hudin, som bor i närheten, har skrivit om omfattningen och lagt upp en video som visar den kollapsade vinkällaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.