Minst 200 000 liter vin spilldes i flod i Sonoma

Hem » Nyheter » Minst 200 000 liter vin spilldes i flod i Sonoma

En stor mängd på minst 200 tusen liter vin läckte ut ur en blandningstank vid hos den anrike producenten Rodney Strong Vineyards i Healdsburg i onsdag och rann ut i bäcken Reiman Creek i kända vinområdet AVA Russian River.

Olyckan skedde när dörren till blandningstanken helt plötsligt slets upp, men troligtvis på grund av ett mekaniskt fel. Varför det skedde är ännu okänt. Exakt hur mycket vin som spillts Creek är oklart men man uppskattar det ligger på mellan 200000 liter till 400000 liter.

Just nu pågår ett rensningsarbete där vingården, myndigheten California Department of Fish & Wildlife, brandkåren och Sonoma-polisen är involverade. Man undersöker mekaniska fel och gör just nu allt för att skydda områdets vattenvägar.

Så här såg det ut när polisen i Sonoma County Sheriff’s Office tog helikopterbilder över området för att bedöma skadan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.