80-årig gammal scotch whisky auktioneras på nätet

Hem » Nyheter » 80-årig gammal scotch whisky auktioneras på nätet
Filmen Whisky Galore! 2016

En gammal flaska scotch whisky som hittades 1987 på ett strandat skeppsvrak vid namn SS Politician, auktioneras just nu ut på sajten The Gran Whisky Auction för whiskyfantaster och samlare. >> här kan man se den senaste budgivningen.

Skeppet strandade utanför Eriskays kust i norra Skottland 1941 och under åren inspirerade de gamla flaskorna både till romanen och filmerna ”Whisky Galore” (2 filmer från 1949 och 2016) om öbor och dykare på en utanför Skottland under tuffa, frustrerade omständigheter försöker rädda och bärga 20 000 lådor whisky från det kända lastfartyget som var på väg med whisky till USA och Karibien.

Några whiskymärken som tros ha transporterats ombord på fartyget inkluderar The Antiquary, Haig Pinch, VVO Gold Bar, Ballantine’s Amber Concave, Victoria Vat, Johnnie Walker Red and Black Label, Mountain Dew, King William IV, McCallum’s Perfection, King George IV, PD Special och Spey Royal.

Flaskorna är egentligen endast för samlare och inte för whisky-drickare då man rekommenderar att inte dricka whiskyn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.