Aktuellt med kalorimärkning för alkohol?

Hem » Nyheter » Aktuellt med kalorimärkning för alkohol?

Kalorier är intressant information för många människor och på Vinjournalen får vi ofta frågan om kalorier i vin och sprit. Men nu verkar det som om många kan glädjas.

Det kan bli aktuellt med kaloriangivelse på vin och annan sprit. I Storbritannien pågår just nu en het diskussion om att man snart behöver skriva om de ”flytande kalorierna” på etiketten. Idag står det ingenting om kalorier någonstans på etiketterna och diskussionen har varit uppe i ett flertal andra länder.

Till exempel har ett antal dryckeskategorier har redan börjat skriva näringsinformation på sina produkter, men obligatorisk kalorimärkning har mött motstånd tidigare. År 2018 stödde Scotch Whisky Association (SWA) ett gemensamt förslag som lämnades in till Bryssel av dryckesbranschen för att säkerställa att näringsinformationen kommer att finnas tillgänglig på allt öl, vin och sprit som säljs i EU år 2022. Så denna fråga är definitivt på gång.

Den brittiska regeringens nya fetma-strategi med Boris Johnson i spetsen vill få bukt och kunna hantera landets fetmaproblem. Man har nu meddelat att man kommer att överväga om en kalorimärkning på alla alkoholprodukter ska verkställas eller inte. Man hoppas och tror att få kalorimärkningen på alkohol igång före årets slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.