Vingårdarna i Napa öppnar åter upp

Hem » Nyheter » Vingårdarna i Napa öppnar åter upp

Vingårdarna i Napa County fick förra veckan nya riktlinjer och får nu åter öppna upp vinkällare, provrum och restauranger för besök från allmänheten och för turister. Detta gäller inte bara vingårdar utan även barer och restauranger i städerna.

Man rekommenderar även vingårdar i Kalifornien att tillhandahålla tester så att alla som arbetar i vinerier och på odlingarna kan kontrollera för Covid-19 symptom och att det måste även finnas nödvändig skyddsutrustning. I vinerier måste strikta regler gälla för rengöring och ventilation.

Däremot ska man börja långsamt och ta emot bokningar från allmänheten snarare än drop-in-provningar och helt sitta utomhus. På restauranger gäller det samma och helst ska borden stå 2 meter ifrån varandra. I princip öppnade restaurangerna redan i slutet av maj.

Sonoma var den första vinregionen där vingårdar tilläts på platsen besök och kunde erbjuda måltider och vin utomhus, men från den 6 juni tillåter man besökare även att vara inomhus. I andra delar av USA, som i Walla Walla, Texas och Oregon öppnade vingårdarna redan mitten av maj, fast också där i liten skala.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.