Hur påverkar Coronaviruset COVID-19 Europas vinproducenter?

Två stora vinländer i Europa har drabbats hört av Coronaviruset COVID-19. Italien har befunnit sig i landskarantän sedan början av mars och Spanien för några veckor sedan. Fler länder följer nu efter och det betyder att mer än 100 miljoner européer kommer att få leva i karantän.

Det här viruset drabbar vinindustrin och hela dryckesindustrin i Europa särskilt hårt, när människor som arbetar i hela vinbranschen, från vingårdarna, i destillerier, bryggerier, inom produktionen, administrationen, export och transport delvis ligger nere.  Offentliga miljöer som pubar, barer, restauranger och vinturismen påverkas självklart till följd mycket hårt ekonomiskt till följd.

De stora och så viktiga branschmässorna Vinitaly, ProWein med flera har ställt in helt eller aviserat ett senare preliminärt datum. Även Union des Grands Crus de Bordeaux kommer också att stänga av sina en primeur-provningar som skulle ägt rum nu i slutet på mars.  Alla, hela branschen, vidtar extra åtgärder för att säkerställa att risken för infektion ska vara låg.

Vi skänker en tanke till alla och låt oss inte heller glömmer inte heller bort de svenska importörerna eller restaurangerna som också drabbas extremt hårt. Ikea stänger alla varuhusrestauranger i Sverige och många krogar runt om i landet står folktomma.

Läs gärna om hur krögaren Pontus Frithiof tycker att coronaviruset slår mot restaurangernas ekonomi i en artikel i Dagens Industri >> här! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.