Nyöppnad pub – för igelkottar!

Hem » Nyheter » Nyöppnad pub – för igelkottar!

Igelkottar är viktiga för våra trädgårdar eftersom de äter alla hungriga ryggradslösa djur som vanligtvis tuggar bort våra växter, som sniglar, skalbaggar och larver. Men dessa trädgårdshjältar är i fara, så det Londonbaserade bryggeriet Camden Town har öppnat en pub för igelkottar. Detta är ett nytt initiativ i samband med lanseringen av bryggeriets nya Seasonal Lager-sortiment “Hibernation Hells” och som som ger igelkottarna möjlighet till enskildhet och lugn och ro för att kunna häcka. Det är små lådor som har tillverkats så att de ser ut som en liten pub och samtidigt kan ge skydd att ge skydd för igelkottar som går i ide under vintern och häckar å våren.

Initiativet med puben som kallas “The Hibernation Arms”, lanserats i samarbete med British Hedgehog Preservation Society (BHPS) som kommer att få en del av försäljningen av bryggeriets nya lager förknippat med detta projekt och när slutkunden köper sitt ölpaket – den gröna igelkottspuben som de sedan kan sätta ut i sin egen trädgård.

Förändringarna i vår miljö har fått en alltmer negativ inverkan på djurlivet och just igelkottarna i Storbritannien har, precis som här i Sverige, minskat. I Storbritannien med hälften på landsbygden och med en tredjedel i urbana områden under de senaste 20 åren. Projektet kommer således att hjälpa igelkottar.

Lådorna kommer att kunna köpas i butiker i Storbritannien där man vanligtvis handlar öl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.