Nya pubar öppnar upp – fast alkoholfria!

Alkoholfria barer och pubar har börjat växa upp i olika städer världen under de senaste åren, allt eftersom den alkoholfria trenden växer och då även de stora dryckesjättarna alltmer lanserar alkoholfria alternativ till drycker, vin och öl.

drinkar i olika färger Det råder ingen tvekan om att konsumenter som idag väljer alkoholfritt är den snabbast växande kundgruppen på restaurang och barer. Alkoholfritt är också den kategori på Systembolaget som ökar allra mest just nu.

Enligt en undersökning i Storbritannien säger mer än hälften av britterna att de åtminstone har provat på någon alkoholfri dryck och 52% sa också att alkoholfria öl har blivit mer socialt acceptabla under de senaste två åren. Det blir varken någon skam kring alkoholfritt och någon stor diskussionsfråga heller längre om ”varför beställde du alkoholfritt?”

Denna nyöppnade puben The Virgin Mary i Dublin är en av de pubar som redan har tagit en helt annorlunda approach, då man serverar endast alkoholfria drycker, schysta trevliga drinkar och mocktails samt bra alternativ till vin och öl.

Det var musikfestivalen Way out West som började med att satsa mer på alkoholfritt. Stockholm Straight edge ordnade en nykter valborgsfest förra året och även Annexet i Stockholm har gått ut med alkoholfria barer.

Framgångsrikt serveras redan idag mocktails på menyn på ett flertal barer i Stockholm, så nu tror vi att det bara är en tidsfråga innan den allra första alkoholfria baren öppnar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.