Smaka på Sverige – Spritmuseum & Absolut Art Collection

Hem » Nyheter » Smaka på Sverige – Spritmuseum & Absolut Art Collection

Sprimuseum på kvällenTräffa ett flertal av Sveriges hantverksproducenter och prova whisky från Gävle, gin från Södermalm och öl från Adelsö.

I sommar har Spritmuseum bjudit in några av producenterna att ta över värdskapet för bryggan. Här finns möjlighet att träffa den lokala kraften, smaka på dryckerna och få ökad förståelse för hantverket. Waza Bryggeri, Adelsö Bryggeri, Kyrkeby bränneri, Tevsjö destilleri är några av producenterna. Här finns inte bara kvalitetsöl men även museets egna goda cider, specialgjord gin med olika sorters hemmagjord tonic, vad sägs till exempel om kaffesumpstonic?

Spritmuseum Restaurang, med Petter Nilsson i täten, bjuder på schysta lokala och gröna sommarrätter, nyfångad fisk, svenska charkuterier och goda desserter.

Spritmuseum Brygga är öppen varje dag från kl. 12, så länge vädret är bra.  Bryggan är designad och formgiven av Karl Grandin och möblerna designade och konstruerade av Kristoffer Sundin.

Från och med 15 juni kan man även äta en trevlig middag i den blomstrande bersån med rätter direkt från uteköket.

Spritmuseum ligger mellan Wasavarvet och Gröna Lund och programmet hittar du För hela schemat, kika in på Spritmuseums hemsida eller Facebook.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.