Robert Parker varslar om pension igen

Bild lånad från Linkedin

Den kända amerikanska vinexperten och kritikern Robert M. Parker Jr. har denna gång formellt meddelat att han nu ska pensionera sig och lämna sin tidning The Robert Parker Wine Advocate efter 41 år.

Redan för några åt sedan hummades det om att han skulle gå i pension, men han återvände till tidningen som redaktör för 7 år sedan.

Parker har under sin karriär inte enbart varit engagerad som en av världens främste och mest inflytelserika vinkritiker och vinskribenter i media. Han har även haft olika provsmakningsuppdrag främst när det gäller kaliforniska finviner och en primeur viner från Bordeaux.

Men denna gång verkar Robert Parker mena allvar och alla dessa uppdrag kommer han nu att lägga åt sidan tillsammans med alla redaktionella uppdrag samt sina styrelseuppdrag.

Den internationella vinindustrin och en hel vingeneration ser på detta med blandade känslor. Många kommer att sakna honom. Är man duktig så är man populär, men det fanns också kritiker.  Hans enorma vinexpertis och hans charmiga sätt kan ingen dock ta ifrån honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.