Notre Dame får bidrag från vinproducenter

Hem » Nyheter » Notre Dame får bidrag från vinproducenter

Flera vinproducenter, bland annat Château Latour och koncerngruppen LVMH, som bland annat äger Yquem Castle, Krug, Moët Hennsey och Louis Vuitton, har gått ut med ett löfte om att bidra med flera hundra miljoner euro för att bygga upp Notre Dame i Paris efter en stor brand ödelade 850-åriga landmärke i samband med påsken den 15 april.

Enbart Château Latour och LVMH-gruppen kommer att donera totalt € 300 miljoner till den internationella insamlingskampanjen för katedralens restaurering. Detta meddelar den franska nyhetsbyrån Agence France-Presse.

Men det är fler vinaktörer som har bidragit med donationer till fonden, bland annat Château Montrose och Sotheby’s Wine.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.