Ny restaurangguide med fokus på hållbarhet

Det är Transparens och Öppenhet som gäller när moderna restauranger ska bedömas inte enbart när det gäller matens smak men även med fokus på hållbarhet.

360° är en ny digital restaurangguide framtagen av Restaurangvärlden tillsammans med samarbetspartners och några av nordens bästa kockar. Det är drygt 300 restauranger som ska bedömas i hela Norden och guiden ska komma ut en gång per år med början sommaren 2019.

När traditionella restaurangguider bara bedömer mat, dryck och service – tar 360° det helt nödvändiga steget och bedömer helheten – och då tittar man också på hur restaurangen arbetar med ursprung och spårbarhet av råvaror, matavfall, svinn, utbildning av personal i hållbarhetsfrågor, mer grönt på menyn, säsongfokus samt hållbart kött och fisk.

Pär Bergkvist, förläggare och initiativtagare till nya 360° guiden, berättar att det är den första restaurangguiden i världen som bedömer såväl gastronomi som hållbarhet.

Här kan du läsa mer om på den nya hemsidan www.360eatguide.com

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.