Nobelprisvinnare spenderar prispengar på Champagne

Sir Gregory Winter, kemisk molekylärforskare vid Trinity College, Cambridge och som tilldelades Nobels kemipris i år, berättar att han kommer att spendera sina pengar på att omstrukturera sin vallgrav och på Champagne till en summa av ca 30 tusen kronor.

Sir Gregory Winter tilldelades Nobelpriset tillsammans med den amerikanska forskaren George P Smith för sitt arbete med att utveckla en antikroppsmedicin för att behandla sjukdomar som artrit och cancer.

När han fick beskedet om Nobelpriset per telefon blev han så oerhört glad att han omedelbart och spontant arrangerade han omedelbart spontant en bubbelfest för alla som arbetar i hans laboratorium. Champagnen kostade då nästan 30 tusen kronor och de kommer han att ta ut ur prispengarna, sa han. Sir Gregory Winter kommer att dela prispengarna och får hälften, 9 miljoner kronor, med två andra forskare.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy