Tjuvarna länsade vingård på druvor

Hem » Nyheter » Tjuvarna länsade vingård på druvor

I utkanten av byn Deidesham i Rheinland Pfalz, i södra Tyskland, bröt sig ett gäng tjuvar på natten i förra veckan in på en vingård med en professionell skördemaskin och plockade ner varenda druva från stockarna.

Man lyckades få med sig 1600 kg Rieslingdruvor till ett värde av ca 8 000 Euro och man uppskattar att detta är en av de största stölderna som man haft i området.

Enligt lokala tidningar som vågat sticka ut hakan, gissar man att stölderna antagligen genomförs av rivaliserande vinmakare eftersom man använda snabba och moderna skördemaskiner speciellt anpassade för att plocka druvor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.