Vässa smaklökarna – här kommer Té-cocktails!

Hem » Nyheter » Vässa smaklökarna – här kommer Té-cocktails!

En cocktail med Earl Grey smak – kan det vara något? Det allra senaste på kontinenten är att blanda sprit i form av en cocktail med både nyttiga grönsaker som grönkål, rödbeta och mangold (vi återkommer mer om detta i ett reportage) som udda superfoods med örter och bär som goji, matcha och maskros som man blandar i drinken.

Té är ju den näst mest konsumerade drycken i världen efter vatten och det verkar bli alltmer synligt i cocktailvärlden. När Noveltea som lanserade sin dryck med té med sprit i höstas sålde de 10 tusen flaskor på nolltid. Nu kombinerar man Earl grey med den i Storbritannien så populära ginen.

Noveltea har märkt att många dricker ett glas Champagne eller en Prosecco med sitt eftermiddagsté och därför vill man nu kombinera exempelvis Prosecco och té, eftersom man tror att alkoholhaltiga téer är här för att stanna och inte är en övergående trend.  Noveltea lovar också att de kommer att utveckla konceptet ännu mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.