Det kan växa humle på planeten Mars

Forskarstuderande vid Villanova University i Pennsylvania har upptäckt hur man ska kunna odla humle på Mars i en inte alltför avlägsen framtid. Man konstaterar att både humle och råg växer “ganska bra” på den unika “marsterroiren” med hjälp av kaffebönor och lite gödsel.

”Vi försökte komma på något häftigt och unikt att experimentera med och det blev detta projekt” säger studenterna och deras professor till tidningen New York Times.

Det visar sig att NASAs Phoenix Mars Lander, en robot som landade på Mars 2008, har analyserat jorden på planeten Mars in i minsta detalj, just för att testa av en odlingspotential.

Studenternas tester gjordes då på mycket liknande jord som Mars har, nämligen krossad basalt från en utdöd vulkan i Kalifornien. Man odlade inte enbart humle utan även exempelvis matgrödor som basilika, grönkål och potatis. nästan alla växter tog sig enormt bra och blomstrade.

Man kommer att utföra ett uppföljningsexperiment senare i år.

Château Haut Brandey

Ett ekologiskt, modernt och för ursprunget generöst fruktigt vin med inslag av körsbär, svarta vinbär, vanilj, choklad och örter. Vinet kommer från vingårdar som ligger bland kullar av lera och kalksten inom Entre-Deux-Mers i byn Sainte-Radegonde, ca 45 km öster om staden Bordeaux

Artikelnummer: 3156

Typ: Rött Vin, Vin

Producent:Chateau Haut Brandey

Land: Bordeaux, Frankrike (Bordeaux)

Alkohol:12,5 %

Pris:90 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Vinjournalen Nyhetsbrev

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna