Brittiska pubar planerar inför maj 2018

Hem » Nyheter » Brittiska pubar planerar inför maj 2018

Redan nu planerar Storbritanniens regering tillsammans med British Beer and Pub Association (BBPA) att förlänga öppettider för pubar inför det bröllopet mellan prins Harry och Meghan Markle i maj och den helgen som bröllopet går av stapeln. Nu i dagarna har man nämligen börjat ha koordinationsmöten för att samordna samtliga event och andra festliga arrangemang.

2016 när drottningen fyllde 90 år, förlängde man också pubarnas öppettider och gjorde ett undantag i publagens paragraf 172. Även 2011 när prins William gifte sig med Kate Middleton och under världscupen 2014 gjordes det undantag. Nu vill man inte missa att förlänga öppettider på kvällarna gällande fredagen den 18 och lördagen den 19 maj så att man kan hålla öppet fram till 01:00 i England och i Wales.

Det blir självklart återigen en stor succé inte bara för pubgäster men även för pubägare. Det kungliga bröllopet kommer att vara en nationell festtid som man vill att alla ska kunna dra nytta av. Pubägarna tror på en potentiell intäkt som kan ligga kring 10 miljoner engelska pund, då man 2016 kunde rapportera en ökad försäljning av öl på minst 5% och även matförsäljningen ökade med 8%. Trots förlängda öppettider vid tidigare evenemang rapporterar man inte mer stökighet än normalt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.