Globala vinproduktionen sjunker

Det är magasinet Decanter som skriver att produktionen nästan är nere på 50 och 60-tals nivåer och det är den Internationella Organisationen för vin och vin (OIV) som står bakom detta barska uttalande.

Alldeles för små skördar i Europas största vinproducerande länder, bland annat Frankrike, Spanien och Italien visar nya och historiska siffror när det gäller vinproduktionen. Detta är alarmerande siffror. Man trodde att den globala produktionen skulle komma upp i 246 miljoner hektoliter i år, men man har reviderat siffrorna och konstaterar en minskning med 8% om man jämför med förra året.

Vi kommer alla ihåg hur det såg ut under de långa och utdragna frosttiden i våras när vinodlare på kontinenten skyddade sina stockar och druvor genom att tänka eldar längs raderna.

Hur kommer det att bli i framtiden?

Så här såg det ut i våras 

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Château Haut Brandey

Ett ekologiskt, modernt och för ursprunget generöst fruktigt vin med inslag av körsbär, svarta vinbär, vanilj, choklad och örter. Vinet kommer från vingårdar som ligger bland kullar av lera och kalksten inom Entre-Deux-Mers i byn Sainte-Radegonde, ca 45 km öster om staden Bordeaux

Artikelnummer: 3156

Typ: Rött Vin, Vin

Producent:Chateau Haut Brandey

Land: Bordeaux, Frankrike (Bordeaux)

Alkohol:12,5 %

Pris:90 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Vinjournalen Nyhetsbrev

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •