Diskussionen om gårdsförsäljning går vidare

Hem » Nyheter » Diskussionen om gårdsförsäljning går vidare

Liberala politiska krater vill öppnat för gårdsförsäljning av öl och vin och låta lokala producenter få sälja av de alkoholprodukter man tillverkar på sin gård. Diskussionerna har gått fram och tillbaka i ett antal år och det är ingen tvekan om att detta är en het potatis för Sveriges framtida alkoholpolitik.

Nu har Motorförarnas Helnykterhetsförbund blandat sig i diskussionen och Göran Sydhage, vd på MHF, skickade i veckan ut ett pressmeddelande för att svara på frågan ”Vad spelar dessa enstaka liter för roll för den totala alkoholkonsumtionen?”

Hans svar är att “Dessa enstaka liter inte spelar stor roll för den totala alkoholkonsumtionen, men det som är allvarligt är att om Sverige tillåter så kallad gårdsförsäljning hotar vi hela det svenska Systembolagets monopol. Om försäljningen släpps fri så vet vi att försäljningen ökar och genom erfarenhet och forskning får det till följd att rattfylleriet också ökar. Vår vision är att INGEN ska dö av rattfylleri och därför kommer vi att arbeta mot frisläppande av alkoholförsäljning och kämpa för att alkoholen i Sverige säljs via den reglerade modell vi haft under många år, kallad Systembolaget.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.