Hur påverkar alkohol ditt träningsresultat?

Hem » Nyheter » Hur påverkar alkohol ditt träningsresultat?

Sifo har gjort en ny undersökning på uppdrag av Systembolaget där man tittat på hur alkohol innan och efter träningen påverkar resultatet. Webbintervjuer med personer i åldrarna 20-79 år har genomförts. Totalt har 4200 intervjuer gjorts, varav 200 i respektive län i landet.

75% – tre av fyra svenskar – tror att alkohol påverkar effekten av träning men av dessa vet mindre än hälften (44%) egentligen hur deras träning faktiskt påverkas när man druckit dagen eller kvällen innan och ännu färre (31 procent) vet hur man påverkas av att dricka alkohol kort efter passet.

Men hur ser det egentligen ut när ändå 75% är medvetna om att träningsresultat och alkohol inte går ihop? Av de som uppgett att de någon gång tränar respektive dricker alkohol innan ett träningspass säger

* drygt hälften (52 procent) har sällan eller aldrig valt bort alkohol inför ett kommande träningspass.

* en av tre (39 procent) tränar ofta eller ibland dagen efter att de druckit alkohol.

På frågan om hur man fått information om hur alkohol påverkar träning är det vanligaste svaret ”från tidningar/media”.

Vill du läsa hela undersökningen om alkohol och träning så hittar du den här

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.