19 Crimes – 19 viner som har en historia att berätta

Hem » Nyheter » 19 Crimes – 19 viner som har en historia att berätta

1783 infördes ”bestraffning genom transportering” i Storbritannien. Brittiska brottslingar som gjort sig skyldiga till ett av 19 fastställda brott dömdes till deportering till Australien och undkom därmed dödsstraff. Resan till det nya landet var farlig och många av de dömda resenärerna omkom på vägen dit. För de hårdnackade fångar som lyckades ta sig hela vägen till Australiens kust väntade en helt ny värld. De var pionjärer i en straffkoloni och tillsammans skapade de sig nya liv och byggde upp ett nytt land, mursten för mursten. Detta land blev senare en av världens viktigaste vinkontinenter.

De 19 vinerna i serien 19 Crimes berättar fångarnas historier. Varje flaska vin pryds med ansiktet av en verklig brottsling som gjort sig skyldig till ett av de 19 brotten. Vinet är försett med naturkork och väl öppnat så avslöjar en textrad på korken vilket brott som begåtts.

Det hela är en kul idé! Nu gör 19 Crimes efterlängtad Sverigepremiär. Först ut i Sverige är 19 Crimes Red blend (art.nr 73968, pris 99 kr) som lanseras i Systembolagets beställningssortiment och är ett fylligt och runt vin med smaker av mörka bär, choklad och cederträ med en subtil vaniljton.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.