Guinness öppnar bryggerikopia av sitt St James Gate i Dublin

Hem » Nyheter » Guinness öppnar bryggerikopia av sitt St James Gate i Dublin

Diageo Beer Company, USA har tillkännagivit planer på att öppna en amerikansk version av sin St James Open Gate Guinnessbryggeri i Dublin, som är stadens mest populära turistattraktion och välkomnar cirka 1,5 miljoner turister varje år.

Det är det första Guinnessbryggeriet i USA på 63 år och kommer att producera nya ölsorter för den amerikanska marknaden. På bryggeriet kommer man att kunna gå på rundtur, provsmaka och köpa öl. Guinness stout kommer dock att fortsätta att bryggas på St James Gate i Dublin.

Det nya Guinnessbryggeriet kommer att ligga i Maryland och man beräknar att det kommer att kosta c:a 50 miljoner USD. Diageo hoppas på att få alla bygglov klara snart och att komma igång med byggandet under våren för att sedan kunna öppna bryggeriet i höst lagom till 200-årsjubiléet av Guinness i USA.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.