Helt otroligt intresse! Över en halv miljon fikade rättvist

Hem » Nyheter » Helt otroligt intresse! Över en halv miljon fikade rättvist

News Flash.

För att slå ett slag för Fair Trade märkta produkter arrangerades nyligen fikautmaningen Fairtrade Challenge med över 540 000 fikadeltagare fördelat på över 11 000 fikapauser runt om i landet. Man samlades för att fika Fairtrade-märkt under en och samma dag. Den allra största fikapausen stod Kommunal för, som samlade nästan 100 000 deltagare. Även Scandic och Nordic Choice samlade många fikadeltagare.

Fikautmaningen Fairtrade Challenge ägde rum den 20 oktober i samband med Fairtrade Fokus, en kampanj som årligen sätter fokus på Fairtrade och den skillnad det gör när vi väljer produkter som producerats med hänsyn till både människa och miljö.

Johannes Hartvigson, verksamhetsledare för Fairtrade Sverige, tycker att intresset har varit fantastiskt. Fairtrade omfattar idag cirka 2600 produkter. På Systembolaget finns ett 30-tal Fair Trade-märkta viner i det ordinarie sortimentet, något som man tror kommer att öka rejält de kommande åren. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.