Cyklister får gärna ta sig ett glas

Hem » Nyheter » Cyklister får gärna ta sig ett glas

cyklistI en enkät som Svensk Bilprovning och Motorförarnas Helnykterhetsförbund (MHF) gjorde i våras och besvarades av 420 personer (56 % män/44 % kvinnor) tycker 1 av 4 personer som svarade att det är helt ok att dricka och cykla efter 3 glas vin.

Bilkörning och alkohol är som alltid tabu. Endast 14% tycker att det var ok att köra bil efter 1 glas vin. Däremot tycker hela 61% tycker att det är helt ok att cykla efter ett glas vin och 24% tycker att man kan dricka till och med 3 glas vin.

Både MHF och Svensk Bilprovning som gjort enkäten tycker att detta är ett oroväckande resultat som inte borgar för en säker trafikmiljö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.