Australiskt vin noterar toppförsäljning till Kina

Hem » Nyheter » Australiskt vin noterar toppförsäljning till Kina

Kineserna tycker bra om australiskt vin och australiska vingårdar har nu en extra anledning att fira det kinesiska nyåret, eftersom det ser ut som att vinförsäljningen till Kina kommer att toppa exporten till Storbritannien, om man räknar i monetärt värde.

Redan 2015 ökade Australiens vinexport till Kina med hela 66% jämfört med tidigare år och det ser inte ut som att avta inom den närmaste tiden. Man tror att Australien kommer att över träffa dessa siffror under 2016.

Storbritannien har varit den största kunden hittills, men nu verkar alltså Kina toppa försäljningen med hästlängder.

”Om det fortsätter att öka på det här viset, kommer Kina sannolikt att stå för den största försäljningen och det redan kanske inom de tre närmaste månaderna”, berättar Wine Australias ordförande Brian Walsh för Decanter.

Även frihandelsavtalet borde hjälpa eftersom man nu tagit bort tullar på vin. Den totala importen av vin till Kina ökade totalt med 44% i volym förra året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.