Champagne kan förhindra demens

Professor Jeremy Spencer och hans team vid Reading University har utfört experiment med Champagne som fått dramatiska resultat. Man påstår nu att tre glas champagne per dag kan bidra till att förhindra uppkomsten av demens och Alzheimers. Det är framförallt ämnen som finns i de mörka druvorna Pinot Noir and Pinot Meunier som verkar kunna avvärja demens i hjärnan och öka det kognitiva minnet.

Professor Jeremy Spencer menar att forskningen är spännande eftersom den för förta gången visar att en måttlig konsumtion av champagne påverka vårt minne, men säger också att mer forskning inom ämnet behövs i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.