Nya druvor kämpar mot kallt klimat i USA

Hem » Nyheter » Nya druvor kämpar mot kallt klimat i USA

Det kyligare vädret som varit de senaste åren, där många vinproducenter har gett upp, har nu fått nytt hopp.
Kalla amerikanska vinregioner kan nu se fram emot nya hybriddruvor efter de senaste årens magra skörd. Nu växer det i vingårdarna i övre Hudson Valley och sydöstra Adirondacks och nya vingårdar växer upp och resultatet har sporrat en enorm tillväxt i vinindustrin i Minnesota, Wisconsin, Iowa, Nebraska, Illinois och Ohio samt norra New York.
Man har fått nytt hopp efter att en ny röd druva, Marquette, släpptes för produktion av University of Minnesota för några år sedan. Även den vita druvan Traminette av Cornell University har slagit stort i Indiana. Nu har man testat de nya druvorna och forskningen visar sig nu ha slagit igenom med stormsteg efter bara några år, då nya vingårdar som Ledge Rock Hill nu producerar prisbelönta viner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.