Bag in Box viner har fått en egen internationell tävling

Hem » Nyheter » Bag in Box viner har fått en egen internationell tävling

“Concours International Wine i Box” arrangeras av föreningen “La Buissonnière du Vin” tillsammans med universitetet i Toulouse och oenologer. Syftet med tävlingen är att testa, smaka av och kora det bästa BIB-vinet utan att ta hänsyn till pris eller utseende, då blindprovningar genomförs inom olika kategorier. Det handlar om enbart europeiska boxviner i 3- eller 5-liters förpackningar. Bara de bästa kommer att få “Bästa vin i box” medalj. I år korades 74 boxviner, bland annat de i Sverige kända Côtes du Rhône, Allegro, Beringer, Maître Olivier och Vernissage.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.