Italien skriver avtal med eBay för att stoppa förfalskning

Hem » Nyheter » Italien skriver avtal med eBay för att stoppa förfalskning

Falska viner som har marknadsförts för att vara italienska viner är ett problem som förorsakar en stor utebliven intäkt för italienska vinproducenter på c:a 9 miljarder kronor årligen. Nu vill man genom ett samarbeta med e-handelsplatsen eBay få bukt med förfalskningen och få bort de oseriösa vinannonserna och som falskt marknadsför viner som sägs kommer från en skyddad italienskt region. Det handlar om 160 olika viner som påstår sig vara producerade i Italien. Vinerna håller heller inte toppkvalitet och skadar både tillväxten och anseendet för italienska viner på lång sikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.