Allt fler vingårdar satsar på ekologiskt

Det är franska kändisen Chateau Latour som omvandlar sin vingård L’Enclos på 37 hektar till att bli en helt 100 % organisk gård. Biodynamiska experiment inleddes under 2009 över ett mindre område på gården. I konceptet ekologiskt inkluderas allt från kompostering till vinstockar, växtavfall och gödsel. Chateau Latour, där en häst ofta kan ses plöja vingården, har nästan fördubblat sin tidigare yta av organiska vingårdar på bara två år.
Även vinmakaren Michel Rolland har inlett ett samarbete med spanske företagaren Javier Galarreta för att tillsammans lansera ett ekologiskt vin från La Mancha. Det är ekologiskt odlade druvor som Tempranillo och Syrah som gäller och totalt har 70000 liter har producerats. Javier Galarreta är direktör för Araex Rioja Alavesa och spanska Fine Wines och Michel Rolland, från Bordeaux, är en av världens mest inflytelserika vinmakare och rådgivare.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy